Bakworkshop


Home - Workshops

Een smaakvolle appelgondel, een mooie crèmetaBasiscursus bakken - Koffiebroodjesart, luxe appelbroodjes… Dit zijn producten die je zelf kan maken. Maar heb je geen idee hoe je deze producten moet maken? Dan is een bakworkskhop van Iedereen kan bakken echt iets voor jou. Tijdens de bakworkshop leer je stap voor stap verschillende bereidings-, verwerkings-, en afwerkingstechnieken. Naast de praktijk leer je ook de onderliggende theorie van het bakken. Moeilijk? Helemaal niet! De recepten zijn duidelijk stap voor stap weergegeven, zodat je deze later thuis ook weer kan gebruiken. Door de kleine samenstelling van de groepen krijgt je persoonlijke aandacht in het maken van de producten en veel informatie met handige tips en weetjes. De bakworkshops van Iedereen kan bakken worden gegeven op verschillende bakworkshopavonden of bakworkshopmiddagen.

Voor wie
Heb je veel of weinig ervaring maar wel een passie voor het bakken. Kies dan voor de bakworkshopavond van iedereen kan bakken. Je leert de lekkerste producten bereiden vanuit de basis. Je doet heel veel productkennis op van de grondstoffen waarmee je bakt, want bakmixen worden er niet gebruikt.

Basiscursus bakkenEindresultaat
Na afloop van een bakworkshopavond heb je een kennis van de basisdeeg die je je eigen hebt gemaakt. Je hebt veel kennis van het product, gebruik van materialen en gereedschappen, afbakken van het product en de grondstoffen die gebruikt kunnen worden bij het maken van producten. Een taart en/of broodjes maken kun je daarna ook zelf thuis. Een bakworkshopavond behandelt uiteenlopende baktechnieken, maar ook recepten, vaktermen en wetenswaardigheden!

Dit leer je
De bakworkshop van iedereen kan bakken is ontwikkeld voor iedereen die enthousiast is over bakken, een goede stevige basis te leren. Je leert stap voor stap bereidings-, verwerkings- en afwerkingstechnieken: van het maken van zanddeeg tot een kookdeeg! Daarnaast gaat de bakworkshop uitgebreid in op het werken met verschillende materialen en gereedschappen en doe je veel product- en grondstoffenkennis op. Natuurlijk is er ook aandacht voor veiligheid, hygiëne en weetjes.